FRISS HÍREK – ÚJDONSÁG A MINN KOTÁTÓL

Most kaptuk az értesítést a Minn Kota gyártótól: ismét megújul a Minn Kota Endura sorozat! Az új sorozatot ENDURA MAX névre keresztelték el, a digitális Maximizer technológia után. A Maximizer technológia már régóta megtalálható a fokozatmentes sebesség-szabályozóval szerelt Minn Kota motorokban, mostantól azonban az Endura sorozatban is alkalmazásra kerül.

Mi is az a digitális Maximizer?

A Maximizer technológia fő törekvése, hogy a motor fogyasztásának csökkentése által a felhasználók minél többi időt tudjanak a vízen tölteni. Maga a rendszer egy elektronikai megoldást takar, melynek segítségével az egyenáram 20 000 áramlökés/perc mértékű lüktető egyenárammá alakul át. A motort ellátó áram mennyisége egy forgókapcsoló segítségével szabályozható, amelynek köszönhetően − a különböző kapcsolók alkalmazása esetén − az ellenállások által okozott áramveszteség kiküszöbölhető.
Az eredmény: a Maximizer technológiával ellátott motorok a legmagasabb sebességfokozatban is azonos mennyiségű áramot vesznek fel az akkumulátorokból, csakúgy, mint a mechanikus módon szabályozható egyenértékű motorok. Alacsonyabb sebességtartományokban történő használat esetén azonban a Maximizer technológiának köszönhetően az akkumulátorok egyszeri feltöltésével a motor működési ideje akár a négyszeresére is megnövelhető.

Egy akkumulátor feltöltés - ötször annyi menetidő

Az Endura Max elektromos csónakmotorokon tudomásunk szerint egyéb változtatás nem történt, így marad a motoron az integrált, ledes akkumulátor-töltés kijelző is.

A Minn Kota Endura MAX sorozat típusai: a 40, 45, 50 és 55 Librás modellek a gyártó országban (USA) ősztől kerülnek forgalomba, míg Európában előreláthatólag majd a 2013-as év elejétől lesznek megvásárolhatók.

 

Minn Kota logó

 

Hozzászólások lezárva.