A víz alatti világ 360°-ban avagy néhány szó a Humminbird 360° Imaging Sonarról

A Humminbird élvonalbeli halradar gyártó és fejlesztő cég nemrégiben ismét egy úttörő terméket, egy nagy sikerű fotóminőségű jeladót dobott a piacra. A fotóminőségű képmegjelenítést már nem kell bemutatni, hiszen a Humminbird azt már hét éve kifejlesztette. A 360° Imaging Sonar mégis nagy újdonság a piacon, kíváncsian várjuk, hogy a konkurens gyártók mikor vezetik be a kínálatukba.

Humminbird 360° Imaging sonar

Humminbird 360° Imaging sonar

A 360° Imaging Sonar ugyanis egy olyan csodálatos fotóminőségű képalkotásra képes készülék, amely nem csupán az alattunk elhelyezkedő víz alatti világ megjelenítésére képes, hanem egy teljes kört azonnal be tud mutatni a körülöttünk lévő vízi világról. Ennek a lepásztázott körnek a sugara 100 láb (30.5m), így egy teljes körátmérő, azaz 200 láb (61m) pillanatok alatt feltérképezhető. A 360° Imaging Sonar egy jeladó, amelyet a Side Imaging rendszerű Humminbird halradarokhoz lehet alkalmazni, vagyis a Humminbird 1198c SI, 998c HD SI, 998c SI, 898c HD SI, 898c SI és a 798ci HD SI halradarokhoz. A 360° Imaging Sonar jeladó egy teleszkópos rudazatra van felszerelve. Nem kell mást tenni, csak összekötni a kompatibilis képernyővel és rögzíteni a hajó oldalán vagy fartükrén. Az SI rendszer egyértelműen áttekinthető, fotóminőségű képet nyújt a víz alatti világról és minden apró, emberi szemmel nem látható objektumról. A magas frekvencián működő jeladó úgy dolgozik, mint egy víz alatti kamera, és még a zavaros víz sem befolyásolja a fotóminőségű képmegjelenítésben. A 360° Imaging rendszerű szonár természetesen alkalmas a hagyományos képmegjelenítésre is.

Humminbird 360° Imaging sonar

Humminbird 360° Imaging sonar

Humminbird 1198c

Humminbird 1198c SI

A horgászok számára ezzel a kiegészítővel halradarjukat az eddigieknél sokkal hatékonyabbá tehetik, a részletes, fotóminőségű kép segítségével könnyebben kivehetik a víz alatti részleteket. A nagy felbontású, színes képalkotás és a TFT kijelző segítségével olyan képet kapunk, mintha egy televízió képernyőjét néznénk. A Humminbird 360° Imaging szonár kiváltképpen alkalmas az olyan hajósok számára, akinek fontos feltérképezniük, hogy több tíz méterre mit látnak a vízfenéken, elkerülve ezzel a hajó fennakadását sekély vízben.

A 360° Imaging szonár az európai piacon a 2012-es évben jelent meg. A Humminbird összefogott a Minn Kota elektromos csónakmotor gyártó céggel, és kifejlesztettek egy olyan elektromos csónakmotort, amelyre már fel van szerelve a Humminbird 360° Imaging szonár. Nem kell mást tennie, csak a meglévő SI rendszerű halradarjára rácsatlakoztatja a Minn Kota Bow 360 elektromos csónakmotorját és máris csodálatos, mindenre kiterjedő képet kap a környező vízi világról. Ez a Minn Kota és Humminbird modell elméletileg 2014-től már Európában is megvásárolható lesz.

Kapcsolódó cikkek:

A Humminbird halradargyártó

360imaging

Humminbird 360° Imaging sonar a webáruházban

8 hozzászólás a(z) “A víz alatti világ 360°-ban avagy néhány szó a Humminbird 360° Imaging Sonarról” bejegyzéshez

 1. Kedves Attila!
  Várhatóan mennyibe fog kerülni a készülék, és ha nem rendelkezem a fent megjelölt halradarok valamelyikével, milyen megoldást javasolsz, hogy azért megfizethető legyen! Érdekesnek tűnik a műszer!
  Üdv: Molnár J.

 2. üdv. és köszi ezt a fantasztikus jelado ismertetését.. elösször is arra volnék kiváncsi hogy más humminbird radarokhoz is használhatjuk? pl. 345c di combohoz is?ha lehet hozzájuk csatlakoztatni ezt a jeladot akkor tényleg prima a teknika. egy kicsit az árrol is had kiváncsiskodjak.ezt az irott radart szeretném megvenni,kb.januárra össze jön rá a pénzem. várom válaszát elöre is köszi

 3. Szia Józsi.

  Igen ez egy hihetetlen tudású újdonság a Humminbird halradarokhoz. Ez csak egy szonár amit egy meglévő készülékhez tudsz csatlakoztatni. Sajnos a Tiédhez nem lehet, mert más rendszerű képmegjelenítésben dolgozik a Te 345 radarod. DI rendszerhez nem csak SI rendszerhez lehet csatlakoztatni. Ezen a linken megtalálod a termék részletesebb leírását, árát és a kompatibilis Humminbird radarokat amihez ma hozzá lehet kötni. Majd Te is látod, sajnos magasabb az ára mint egy komolyabb készüléké.

  Link:

  http://webaruhaz.hajosparadicsom.hu/humminbird_360_imaging_ssi_szonar_1922?keyword=360

  Üdv

  Attila

 4. Tisztelt Attila. Én más halradarral kapcsolatban szeretnék segitséget kérni. Már sokfelé érdeklödtem,és magam is probáltam utána járni de sajnos nem jártam sikerrel. Kérdésem hogy a Humminbird 778c készülékhez tudnám e használni a Piranhamax 170-es szónáromat? Vagyis tudnám e használni együtt öket? Válaszodat elöre is köszönöm. Tisztelettel Veres Zoltán.

 5. Kedves Zoltán.

  Igen a két készülék ugyanazt a 20/60 fokos jeladót használja. Természetesen kompatibilis lesz a 778c halradarral a Piranhamax 170 jeladója. Otthon is nyugodtan csatlakoztassa rá a jeladót, kapcsolja be a készüléket mintha valójában szeretné működtetni (nem szimulátor program) és ha a jeladó apró kattogó hangot bocsájt ki akkor működik, ha néma akkor kérem vegye fel velem a kapcsolatot.

  Tisztelettel:
  Zilahi Attila

 6. Kedves Attila! Tetszene nékem ez a Sonar, „harapnék” is rá, csak azt nem tudom, hogy a meglévő halradaromhoz illeszthető lenne-e? Nekem van egy Hummerbird Wide Panorama M típusú. Üdv.

 7. Kedves Péter!

  Sajnos el kell, hogy szomorítsalak. A készüléked sajnos nagyon régi és nem tudja megjeleníteni a fotóminőségű képet. A következő modellekhez csatlakoztatható a 360 fokos szonár:

  Humminbird 798cxi SI Combo
  link:
  http://webaruhaz.hajosparadicsom.hu/humminbird_798ci_hd_si_combo_4448?keyword=798
  Humminbird 898cxi SI Combo
  link:
  http://webaruhaz.hajosparadicsom.hu/humminbird_898c_si_combo_4451?keyword=898
  Humminbird 998 cxi SI Combo
  link:
  http://webaruhaz.hajosparadicsom.hu/humminbird_998c_si_combo_4454?keyword=998
  Humminbird 1199 cxi SI Combo
  Link:
  http://webaruhaz.hajosparadicsom.hu/halradar_humminbird_1199cxihdsicombo?keyword=1199

  Tehát csak ezekkel a készülékekkel fog működni a speciális Humminbird 360 Sonár.

  Üdv

  Attila