A Humminbird halradargyártó

Valamikor 1970 környékén – amikor a halradarok értékesítése már dübörgött Amerikában – Alabama állam Eufaula városkájában, egy garázsban alakult meg e remek gyártó cége Fulton Electronics néven. 1971-ben kezdték el a Humminbird mélységmérők értékesítését országszerte. A jó reklámkampánynak köszönhetően a vállalkozás rendkívüli ismertségre tett szert, és a konkurenciát pillanatok alatt háttérbe is szorította. Elindult a halradargyártók közötti harc, ami folyamatos fejlesztésekre késztette őket.

A Humminbird halradarok a 70 – 80 – 90-es években

Humminbird mélységmérő 1975

1975-ben a Humminbird vállalat piacra dobta a világ első vízálló halradar modelljét, amely azon nyomban szinte minden horgász kedvencévé vált. A halradart Super Sixty-nek nevezték el. 1977-ben a vízi elektronikai piacot szinte teljes mértékben uralta a gyártó; ekkor adta el a legtöbb halradart. A céget még ebben az évben egy új vezetés vette át, és Techsonic Industries Inc. néven működött tovább. 1984-ben a gyártó bemutatta az LCR sorozatát, mely már folyadékkristályos kijelzővel rendelkezett. 1987-ben – a már jól ismert Humminbird márkanévvel ellátva – piacra hozta az LCR4ID halradart. Ez a halradar a ma is használt képernyővel rendelkezett, persze sokkal gyengébb képfelbontással, de menükezelő billentyűzettel. Ez a halradar modell is hamar népszerűvé vált a pecások körében.

A 90-es években a Humminbird folytatta a fejlesztéseit, és forradalmasított egy teljesen új termékkel, a háromdimenziós halradarral (Paramount3D). 1993-ban a Techsonic-hoz társult a Teleflex Incorporated of Limerick Pennsylvania, és azonnal megjelentették a piacon a Humminbird Wide sorozatot. Még abban az évben a Techsonic hivatalosan is Teleflex Company-vá vált. A Humminbird Wide halradar sorozat hatalmas újításokkal rendelkezett: nagy képernyő, részletes képernyőfelbontás, és a ma is használt kétirányú, oldalra néző fej. A 2000-es évek elején újabb korszerűsítésbe kezdtek: 2002-ben megjelent a ma is nagyon kedvelt Piranha sorozat, amit ma már Piranhamax-nak nevezünk. A sorozat gyártása során érvényesült fő szempont: a nagy tudás párosítása az egyszerűsített kezeléssel és az elérhető árral.

A Humminbird halradarok forradalmian új technológiája

2003-ban a Humminbird világújdonságot hozott a piacra. Megjelent a Smartcast sorozat,

Dave Betts menedzser és az új Smartcast

amelynek óriási előnye volt, hogy a szonár vezeték nélkül, rádiófrekvencián kommunikált a képernyővel. A halradarokat így már nem csak csónakból, hanem partról is lehetett használni. Ugyanebben az évben a vállalat előrukkolt a Matrix sorozattal is, amely fejlett szonár rendszerrel működött, és GPS-ekkel látta el a modelleket. 2003-ban betársult egy nagy cég, a Johnson Outdoors, amely fontosnak tartotta a további újításokat. Az elnök, Helen Johnson-Leipold bejelentette a forradalmian új változást, a Side Imaging technológiát, amelyet a piac és a felhasználók csak a következő évben ismerhettek meg. A Side Imaging eddig nem ismert technológiát tett számunkra elérhetővé: hihetetlen volt akkoriban, hogy ez a halradar fotóminőségű képet alkotott a víz alatti világról. Ezzel a modellel nem csak a horgászokat célozta meg a Humminbird, hanem a katonaságot, a tűzoltóságot, a roncskeresőket, a búvárokat, és mindenkit, akik a vízen vagy a víz alatt dolgoznak.

Ma a Humminbird egyszerű és fotóminőségű csúcskategóriás halradarokat, GPS-eket, valamint rengeteg kiegészítőt gyárt a halradarokhoz, és ezeket a termékeket ma már 110 országban értékesítik. Napjainkban is a legfontosabb irányelveik a folyamatos fejlesztés és a vevők elégedettsége. Ne felejtsük el, hogy a Humminbird volt az első olyan halradargyártó, amely a 90-es években a készülékeit magyar nyelvű menürendszerrel látta el!

A Humminbird maga a felhasználóbarát készülék!

Humminbird logó

 Kapcsolódó cikkek:

Próbára tettük a Humminbird Piranhamax 160-as halradart

Humminbird halradarok

Humminbird halradarok a webáruházban

56 hozzászólás a(z) “A Humminbird halradargyártó” bejegyzéshez

 1. Tetszik a lap. Jók az olvasmányok,hírek, újdonságok, áruház.

 2. Tisztelettel kérdezném MUMMINBIRD Matrrix 37 fising system

  M 37 x Serial#5011202-0034 Tipusrol konkrét kezelési leirás található-e valahol. Elöre is köszönöm! Mikó István

 3. Kedves István!

  Természetesen tudunk küldeni a Matrix 37 halradarhoz használati utasítást. Kérem adjon meg egy email címet ahova küldhetem.

  üdv
  Attila

 4. Kedves Zilahi Attila!

  Apukámat nemrég hirtelen elveszítettük.
  Rengeteg horgász felszerelése maradt ránk.
  Szeretném megkérdezni a Mátrix 37-es radar alig használt állapotban,papírjait nem tudjuk merre vannak és a korát sem de anyukám szerint 5 éves biztosan van,mennyiért lehetne eladni?Válaszát és segítségét köszönöm előre is.

 5. Kedves Anita.

  Elsősorban őszinte részvétem.

  A Matrix 37-es készülék egy nagyon kedvelt és megbízható jó minőségű modellje a Humminbird gyártónak. Sajnos 5 évnél biztosan idősebb a 37-es. A mai utódja a Matrix 37-esnek a 718-as modell aminek az ára 79.900,- Ft. Véleményem szerint a Matrix 37 piaci ára kb 35-40.000.- Ft.
  Tudunk segíteni az eladásban. Vagy behozza üzletünkbe a készüléket vagy ha lefotózza akkor a webshoppunkban is meg tudjuk jeleníteni.

  Kellemes napot.

  Zilahi Attila

 6. Nagyon szépen köszönöm a segítséget,anyukám nevében is.

 7. Üdvözlöm Attila.
  Ha szépen megkérem küldene nekem is egy magyar nyelvű használati útmutatót a fenti e-mail címre, a Humminbird Matrix 37 típusú halradarhoz?
  Segítségét előre is köszönöm!!!

  Tisztelettel: Kovács István

 8. Kedves István!

  A megadott email címére a használati elküldve (Matrix sorozat). Kellemes használatot.
  Tisztelettel: Zilahi Attila

 9. Üdv mindenkinek aszt mondják a remény hal meg utojára én már hetek ota böngészem a netet egy használati utasitás reményében én most találtam meg itt az elsö ojan hozzá szolásokat amiben szo van a Humminbird Matrix 37 röl
  nagyon szépen kérem aki tudna nekem egy magyar nyelvü használati utasitást küldeni hálás lenék érte nem rég vettem és nem értek hozzá néhány be álitási lehetöség még nem tiszta számomra mág egyszer kérem valaki akárki legyen szives segitsen elöre is köszönöm emil:nemetiistvan@citromail.hu

 10. Kedves István!

  Email címére elküldtünk egy használati utasítást. Ha bármilyen jellegű kérdése merülne fel a Humminbird Matrix 37 halradarral kapcsolatban, akkor keressen bizalommal.
  István! A HAJÓSPARADICSOM-ÉLMÉNY A VÍZEN…mi mindenben tudunk segíteni!

  Kellemes horgászatot.
  Attila
  Ui: a halradar segítségével kifogott legnagyobb halról kérnék egy fotót. 🙂

 11. Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és a használati utasitást
  és igérem mihelyt fogok egy szépet azonnal küldeni fogom a képet rola

 12. Néhány éve vásároltam egy Fishfinder 525 tip. Humminbird gyártmányú készüléket, amit aztán mindenféle okból eddig nem vettem elő, Most szeretném használni de mivel semmiféle magyarnyelvű leírást nem találok,
  de még angol nyelvűt sem ,elég nehéz kiismernem. Abban a reményben küldőm a hozzászólást ,hogy tudsz valamiben segíteni.
  Üdvözlettel: Varga Zoltán

 13. Kedves Zoltán!

  Az email címedre elküldtünk most egy 500-as használatit. Kellemes használatot. Bármilyen jellegű kérdésed lenne a Humminbird készülékkel kapcsolatban, kérem jelezd felém.

  üdv
  Attila

 14. Szép estét kívánok Attila kaphatnék én is egy mátrix 37 -es használati útmutatót előre is köszönöm

 15. Kedves Zilahi Attila!
  Nagyon tetszenek az írásai. Szeretnék kérni a MATRIX 17-ről használati leírást. Főleg azt szeretném, ha leírná hogy a fenéken levő halat ( süllő) hogyan jeleníti meg a képernyőn. Köszönettel Baranyai József

 16. Kedves József!

  Köszönjük dicsérő szavait! Elküldöm emailben a használati utasítást , és pár sort írok a készülékről.

  Kellemes napot Önnek!

  Attila

 17. Egy kis segítséget szeretnék kérni. 2014-ben megajándékoztak egy humminbird wide potable típusu halradarral, de sajnos nem tudom használni, mert nincs hozzá magyar nyelvű kezelési útmutató. Ha esetleg tudna segíteni nagyon örülnék neki. Köszönettel : Klepeisz Péter

 18. Kedves Péter!

  Email címére küldünk használati utasítást. Bármilyen beállítási gondja vagy kérdése lenne keressen minket vizalommal. Kellemes használatot.

  Attila

 19. Kedves Zilahi Attila!
  Kaptam ajándékba egy Humminbird wide 100m halradart.Azt szeretném kérdezni,hogy esetleg nem-e lenne hozzá egy használati utasitás.
  Köszönöm válaszát.

 20. Kedves Zoltán!

  Köszönjük megkeresését. Emailben küldtem Önnek használatit.
  Kellemes hajózást!

 21. Kedves Attila!

  Szeretnék én is egy Fishfinder 525-ös használati útmutatót.

  Köszönettel: Gábor.

 22. Kedves Gábor!

  Már ott is van a használati! 🙂

  Kérdés esetén forduljon felénk bizalommal.

  üdv
  Attila

 23. T. Attila!
  Kaptam egy Humminbid 718-as radart, de használati utasítás nélkül. Ha tudna ebben segíteni, megköszönném!
  Üdv.: Rudolf József

 24. Kedves József!

  Email címére küldtünk használati utasítást! Bármilyen felmerülő kérdés esetén forduljon felénk bizalommal.

  üdv
  Attila

 25. T. Attila.
  Ėn is beszereztem egy használt 718x -as halradart. Sajnos magyar nyelvű használatiútmutató nincs hozzá. Tudna nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm.
  üdv: László

 26. Kedves László!

  Kérem nézze meg postafiókját, mert a használati máris ott megtalálható. 🙂 Bármilyen felmerülő kérdés esetén forduljon felénk bizalommal.

  Üdv
  Attila

 27. Tisztelt Attilla!

  Amennyiben lehetséges, megkérném, hogy nekem is küldjön egy használati útmutatót a matrix 37 halradarhoz. Segítségét előre is köszönöm.

  üdvözlettel: Lombos János

 28. Kedves János!

  Köszönjük megkeresését. Email fiókjában megtalálható a Matrix használati útmutató!

  Üdvözlettel: Zilahi Attila

 29. Tisztelt Attila ,mi a véleménye a Piranhamax 165 -röl

 30. Kedves Mihály!

  Jó készülék a Piranhamax 165. Elsősorban a vízalatti világ feltérképezésére készült, akadók, domborzat, növényzet megjelenítésére, persze halakat is kimutat a készülék, csak halkeresés szempontjából szűk a jeladó látószöge, mert 28 fokos. De tökéletesen használható mind két felhasználási területre. Kis képernyős, középszintű képfelbontással, ami 240 pixel. Merem ajánlani a készüléket.

  Bármilyen jellegű kérdése lenne, kérem keressen bizalommal.

  Attila

 31. Tudna küldeni a Matrix 37 halradarhoz magyar használati utasítást. Köszönöm.

 32. Kedves Csaba!

  Email fiókjában megtalálja a használati útmutatót. Bármilyen jellegű kérdése merülne fel, kérem keressen minket bizalommal.

  üdv
  Attila

 33. Kedves Attilla!

  Amennyiben lehetséges, megkérném, hogy nekem is küldjön egy magyar nyelvű használati útmutatót a matrix 37 halradarhoz.

  Köszönettel:
  Makra Gábor

 34. Kedves Gábor!

  Email fiókjában megtalálja a használati útmutatót. Bármilyen jellegű kérdése merülne fel, kérem keressen minket bizalommal.

  üdv
  Attila

 35. Tisztelettel érdeklődnék, hogy Humminbird M37-es típusú halradarhoz hozzáférhető-e magyar nyelvű használati utasítás?
  Megtisztelő válaszukat köszönöm!

  Üdvözlettel:

  Sz. Tamás

 36. Kedves Tamás!

  Az email címére elküldtük a Matrix használati útmutatót. Bármilyen jellegű kérdése merülne fel a beállítással vagy a készülékkel kapcsolatban, kérem keressen bizalommal.

  Tisztelettel:
  Attila

 37. Kedves Attila!

  Nagyon örülök, hogy sok keresgélés után megtaláltam ezt az oldalt. Kamasz fiam nagy horgász és most jutott hozzá egy Piranhamax 165-höz. Sajnos magyar nyelvű használati útmutató nincs hozzá, így kísérletezget a kezelésével.
  Olvastam több hozzászólást és láttam, hogy nagyon kedvesen próbál segíteni a tanácstalan sporiknak. Ezen felbátorodva szeretnék én is kérni egy magyar nyelvű használati útmutatót ehhez a készülékhez és ha meglesz vele az első nagy zsákmány, cserébe kap róla egy szép fotót. Köszönöm.

 38. Kedves Klára!

  Mi örülünk, hogy rátalált honlapunkra. Ez csak természetes, hogy segítünk. A megadott email címére elküldtük a használati útmutatót. Kérem keressen, ha nem megy a beállítás.

  Kellemes hajózást!

  Attila

 39. Tisztelt Attila!

  Amennyiben lehetséges, megkérném, hogy nekem is küldjön egy használati útmutatót a matrix 37 halradarhoz. Segítségét előre is köszönöm.

  üdvözlettel:Medgyesi Zoltán

 40. Kedves Zoltán!

  Köszönöm megkeresését. Természetesen küldünk. Email fiókjában megtalálja a használatit. Bármilyen jellegű kérdése merülne fel a beállítással vagy a használattal kapcsolatban, kérem keressen bizalommal.

  Üdv
  Attila

 41. Sziasztok!
  Örököltem egy Piranha 1X M halradart, viszont sehol sem találok a kezeléséhez szükséges leírást. Köszönettel veszem, ha tud valaki ebben segíteni.

 42. Kedves József!

  Email címére küldtünk használati útmutatót.

  Tisztelettel:
  Attila

 43. Tisztelettel kérdezném HUMMINBRID Piranhamax 165 halradarhoz kérnék használati utasitást. Előre is köszönöm.

 44. Kedves Kálmán!

  A megadott email fiókjára át is lett küldve a használati útmutató. Bármilyen kérdés merülne fel, kérem forduljon felénk bizalommal.

  Tisztelettel:
  Attila

 45. Tisztelt Zilahy Attila úr!
  Elnézést kérek a zavarásért, de eddig még nem sikerült magyar nyelvű használati útmutatót szereznem, a lányomtól kapott „Humminbird 346c DI” halradaromhoz. Adtak ugyan hozzá angol nyelvű CD-t, de ennek a szakszövegnek a lefordítását senki nem vállalta! A kérésem az lenne , hogy ha létezik ilyen, és tudnának küldeni egy fordítást, nagyon szépen megköszönném!

  Tisztelettel: Németh Béla

 46. Kedves Béla!

  Keresek az Ön Humminbird halradarjához megfelelő használati útmutatót, amit az email cimére fogok elküldeni.
  Tisztelettel:

  Zilahi Attila

 47. Kedves Zilahi Attila!
  Nagyon tetszenek az írásai. Szeretnék kérni a HUMMINBIRD MATRIX 17-ről használati leírást. Valamint mindent a matrix 17 -ről ami segíthet a sikeres Tiszai horgászatban . Köszönettel .
  Ignéczi Sándor

 48. Kedves Sándor!

  Köszönöm, megtisztel szavaival. Az email postafiókjára küldök használatit, és a felmerülő kérdéseket meg tudjuk beszélni levelezni.

  Kellemes napot.
  Attila

 49. Tisztelt Attila!

  Egy Humminbird Matrix 37 fishing system halradarral rendelkezem. Még újonnan vásároltam sok évvel ezelőtt, és mivel ritkán használom /általában új vizek felfedezése/ a papírjai elkallódtak.
  Szeretnék kérni egy magyar nyelvű használati útmutatót ha lehetséges, fáradozását előre is köszönöm. / lovas.sandor@t-online.hu /

  Tisztelettel: Sándor

 50. Kedves Sándor!

  Természetesen küldünk a megadott email címre.

  Kellemes beállítást! 🙂
  Attila

 51. Udv Attila. Kérdezném hogy most kerult a tulajdonomba egy használt HUMMINBIRD WIDE 3D VISTA készulékhez esetleg tudna e kuldeni használati utmutatot? Elore is kőszőnőm.Seprényi Jozsef

 52. Kedves József!

  A megadott email címére elküldtük a használati útmutatót. Bármilyen jellegű kérdés probléma merülne fel, kérem keressen bizalommal.

  Tisztelettel:
  Attila

 53. Volt nekem is halradarom (2001-2007 táján) aztán eladtam (a neten, hirdetéssel).
  Mert lassú és szerintem az újabbak sem lehetnek elég gyorsak.
  Mert én ún. „kis-szerszámos” (mostanában „rekreációs” jelzőt is kaptunk ehhez) emelőhálós, olyan engedélyes halász vagyok. 27 éve folyamatosan már.
  Mi az áradó zavaros vízben, illetve napnyugta után a sötétben emelgetjük (ha tisztább a víz) a szereléket. De, ez éppen olyan, mint a „lottózás”! Ha fogunk, az csak olyan VAK szerencse! Tehát sosem tudjuk igazán, mikor kellene – a nem könnyű! – szereléket emelni éppen!
  De hiába volt pár évig halradarom. Ha „látott” is halat, az már az emelés pillanatában rég másutt úszott rendszerint. (Kivéve néhány lassan „lebegő” nagyobb busát talán.)

  Mi 90%-ban üres hálót emelünk fel, több száz alkalommal is akár egy ottlétünk alkalmával. Elfáradunk, az üldögélő pecásokkal ellentétben. De a régi, hajdanvolt „legendás” fogások is már csupán szép emlékek. Üresek a vadvizek(!) + még erre jöttek az invazív HÓDOK is! Ezek a dögök a vidrára hasonlítanak és az éppen elég a halakat elriogatni! + Még durván zuhognak is a farkukkal a vízen, illetve ráúsznak sorban a hálóra a sötétben főleg!)

  Visszatérve a RADAR dologra: Tudna bárki olyan gyors radart, ami a valós pillanatot mutatja a szonár által „nézett” vízből!?

  Nem azért írtam ide, hogy „sport”horgászokkal kelljen „fórum” kötekednem!
  Kiöregedtem már, de néha jó volna egy-egy jobb harcsát tudni, mikor úszik el előttem…
  (Saját konyhára halászom, az engedély szabályait betartva! Ami éppen olyan, mint a sporthorgászoké! „Sport”halászok vagyunk mi is, állandó ellenőrzéssel.)

 54. Úgy látom, nekem nem válaszol senki halradar szakértő… :-/